top of page

UNGES SYN PÅ SKRALDESORTERING

”Det svære er det dér pap, som ligner pap, men ikke skal til pap”, sagde en af de unge fra FRAK, da vi i går afholdt workshop om verdensmål og skraldesortering. Det drillede nemlig de unge en hel del, at fedtede pizzabakker og visse typer mademballage skal sorteres som restaffald.


Workshoppen fandt sted i Urbanplanen og handlede om, hvordan man med skilte og nudging kan motivere til bedre sortering og undgå fejlsortering i skralderummene. De unge lærte om #Verdensmål og affaldsfraktioner og dystede i, hvem der var bedst til at sortere skrald. På baggrund af de mange gode indsigter kom de unge med idéer til konkrete løsninger i form af skilte med motiverende budskaber og hjælpsomme fifs. Dermed er de unge med til at løfte verdensmålene, hvilket netop er formålet med projektet FRAKtioner, som vi driver sammen med FRAK og #Urbanplanen, støttet af Tuborgfondet.


Vi siger stor tak til de 9 unge fritidsjobbere, der brugte deres første vinterferiedag på at snakke skrald og verdensmål med os. Heldigvis lød det til, at de syntes, det var sjovt. Som en af de unge sagde: “Det her er meget sjovere end skole! Det her er mere som leg, og det er hyggeligt”. En anden fortalte, da vi rundede af: "Jeg har lært mange nye ting, og jeg har tænkt mig at tage det med hjem til min familie”.


De næste par uger vil de unge producere skiltene ud af genbrugstræ i samarbejde med medarbejdere fra Urbanplanen, så skiltene kan komme op i skralderummene. Vi glæder os til at se resultatet!


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page