top of page

Udendørs undervisning i skolegårde

Er vi synske i PlanMiljø,Danske Anlægsgartnere og Herlev Kommune? Det skulle man næsten tro. I efteråret 2019 skrev vi sammen en ansøgning til VILLUM FONDEN # VELUX FONDEN (THE VELUX FOUNDATIONS) og søgte midler til et stort projekt om etablering af faciliteter til udendørs undervisning i skolegårde. Det skulle vise sig at blive mere relevant, end vi havde anet.


Bevillingen kom i hus, vi gik i gang - og så blev skolebørn sendt hjem på grund af corona. Nu er de retur og skal være så meget ude som muligt i skoletiden. Vi knokler derfor på for at få udviklet og etableret de gode løsninger i Herlev Kommunes fire folkeskoler. Fokus er på naturfagene og de fire ældste klassetrin.


Vi er næsten klar til at sende det første resultat ud i verden - en national case competition, hvor elever i hele landet skal arbejde udendørs med biodiversitet og designe deres egne forslag til undervisningsfacilititeter i skolegården.


Billedet er fra det amerikanske General Square Foot Gardening Project, der også arbejder med udeskole i de nære omgivelser. Vi glæder os til, at vi kan vise jer billeder fra Herlev Kommunes skolegårde.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page