top of page

SWITCH Africa Green

I snart ti år har mere miljøvenlige virksomheder og værdikæder i Afrika kunne opnå støtte fra EUs store program SWITCH Africa Green. Principperne bag Verdensmål 12 er også en drivkraft i udviklingslande, og det er ikke kun i Danmark, at virksomheder, forbrugere, organisationer og myndigheder arbejder på mere bæredygtigt forbrug og produktion. SWITCH Africa Green har været aktivt i syv lande og har bl.a. støttet grøn turisme i Ghana, cirkulære affaldsløsninger i Sydafrika og mere bæredygtigt landbrug i Uganda.


PlanMiljø har fået opgaven at vurdere resultater og effekter af SWITCH Africa Green i lyset af en række tidligere evalueringer; bl.a. af EUs globale miljøbistand og af FNs globale program for bæredygtigt offentligt indkøb. Vores mangeårige indsats i SWITCH Asia bidrager til en dyb forståelse for muligheder og barrierer i denne type af støtteprogrammer, ligesom vi naturligvis har udbytte af vores brede erfaring i Europa, når vi skal vurdere, hvilke grønne og cirkulære løsninger der giver bedst effekt.


Resultaterne af evalueringen vil blive anvendt i tilrettelæggelsen af nye støtteprogrammer med sigte på mere bæredygtigt forbrug og produktion også i udviklingslandene.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page