top of page

Strandoprydning

Lørdagen bød på sol, strand og engagerede børnefamilier, der var klar til at samle affald ved Amager Strandpark. “Det har været en rigtig god dag, fordi vi har samlet så meget skrald og fået andre til at indse, at det er vigtigt. Jeg tror, folk har lært at sortere skrald bedre efter i dag, og det har jeg også selv”, sagde en afFRAK-pigerne, da vi afsluttede efter en meget varm dag.


6 unge FRAK’ere fik børnefamilierne på stranden engageret i skraldeoprydning. Særligt posten med skralde-bingo var populær. Her skulle børnene finde forskellige affaldstyper, og når de fik tre på stribe, kunne de få vandmelon og skraldehelt-diplomer som præmie. Viggo på 9 år sagde, at det var lidt skattejagt-agtigt. Men han ville også gerne samle skrald uden udsigt til præmier, for som han sagde: “Det er sjovt i sig selv at samle skrald! Jeg vil bare gerne hjælpe naturen”. Da vi sluttede af, spurgte han “Måske giver du en chokoladekiks, hvis vi rydder stranden en anden dag, far?”


Indsatsen er et samarbejde mellem FRAK og PlanMiljø og finansieres af Miljø- og Fødevareministeriets strandoprydningspulje. Der er særligt fokus på Amager Strand, Strandmøllen, Dragør og Bellevue samt Islands Brygge.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page