top of page

Måling af cirkulær økonomi i Norden

Kan de nordiske lande blive bedre til at måle og monitorere den cirkulære økonomi?


Forståelsen for, hvor vigtig den cirkulære økonomi er for grøn omstilling, er steget de seneste år. Ikke mindst i de nordiske lande. En forudsætning for, at beslutningstagerne kan udvikle, målrette og implementere tiltag, der understøtter CØ, er, at de får indblik i nuværende status og de fremskridt, der sker.


The Nordic Council of Ministers and The Nordic Council har bedt PlanMiljø undersøge, om og hvordan de nordiske lande monitorerer de mange forskellige temaer under cirkulær økonomi-begrebet. Alle landene har data for, hvor store affaldsmængder, der bliver genanvendt, men bliver der også målt i relation til de indre cirkler, fx produktlevetider og genbrug? Og hvad med selve transitionsprocessen? Projektet vil føre til anbefalinger til, hvordan Nordisk Ministerråd samt de fem lande kan arbejde med fremtidens CØ-monitoreringssystem.


Kontakt Bjørn Bauer for mere information og se evt. også et af vores tidligere studier af de nordiske landes bæredygtighedsindsatser; her inden for SDG 12, bæredygtig produktion og forbrug: https://lnkd.in/e5EtvvY


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page