top of page

Kortlægning af klimabesparelser fra genbrugsbutikker

I 2020 fik 6,5 millioner genbrugsprodukter nye ejere via Dansk Røde Kors’ 243 genbrugsbutikker i Danmark, og sparede dermed klimaet for mere end 16.000 tons CO2-udledning.


Lidt overraskende er det, at det er salget af genbrugte møbel- og boligartikler, der fortrænger mest CO2, og ikke salget af genbrugte tekstiler, som må nøjes med en 2. plads.


Dette er nogle af konklusionerne i en ny rapport udarbejdet af PlanMiljø i tæt samarbejde med LODO (Louise Laumann Kjær). Rapporten kortlægger for første gang klimabesparelser fra genbrug udført af en genbrugsorganisation, og blev lanceret ved konferencen Røde Kors Klimaaftryk – Genbrugsbutikkernes Bidrag i København i går.


PlanMiljø’s David Watson og Simon Wittus Skottfelt har skildret og vejet ikke mindre end 560 genbrugsartikler for at give et solidt grundlag til LCA-arbejdet. Metoden, der blev udviklet i løbet af projektet, baner vej for den fremtidige rapportering af genbrug på nationalt plan, som EU har forpligtiget Miljøstyrelsen til at udføre årligt allerede fra næste år.


Du kan finde rapporten her: https://www.rodekors.dk/sites/rodekors.dk/files/2021-10/FINAL%20Klimaeffekten%20af%20genbrug_rapport_16%20juni.pdf


Og Danish Red Cross’ fakta-ark her: https://www.rodekors.dk/genbrug/fakta-om-genbrug


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page