top of page

Hvordan måler vi fremskridt mod en cirkulær økonomi i de nordiske lande?

PlanMiljø har identificeret og analyseret flere end 70 indikatorer for cirkulær økonomi på vegne af The Nordic Council of Ministers and The Nordic Council. Kortlægningen har afdækket en mangel på data om de indre kredsløb af den cirkulære økonomi, herunder at undgå forbrug samt øge levetiden og genbruget af produkter. For de ydre kredsløb, som handler om affald og genanvendelse, er der bedre data og flere indikatorer. Endelig findes i alle de nordiske lande målinger af miljømæssige og socioøkonomiske effekter, som dog kun med vanskelighed og usikkerhed kan korreleres direkte med den cirkulære omstilling.


De nordiske lande er rige på data og er erklærede frontløbere, når det kommer til cirkulær økonomi. Det er oplagt, at Norden påtager sig opgaven med at opstille konkrete mål og udvikle målemetoder, som kan bane vej for yderligere forebyggende indsatser.


Rapporten finder du her https://www.norden.org/da/node/48604. Projektet er gennemført i samarbejde med norske NORSUS og finske Gaia Consulting Oy.


Vil du have hjælp til at udvikle cirkulære strategier og/eller til at måle, hvor godt din organisation klarer sig, når det kommer til cirkulær økonomi, så hiv fat i Bjørn Bauer eller Nina Lander Svendsen.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page