top of page

Gratis læringsforløb om biodiversitet og grønne uderum

I dag vender lærerne tilbage fra sommerferie for at planlægge det kommende skoleår. Covid-19 har gjort det mere aktuelt end nogensinde at arbejde med udeskole, og forskning viser dertil, at udeskole styrker elevernes læring og trivsel. Men det kan være ressourcekrævende at tage eleverne med ud i naturen.


Derfor har vi lavet en national konkurrence om, hvordan man kan skabe gode faciliteter til udeskole i skolegården. Elever i 5. og 6. klasse skal designe det fedeste uderum på deres skole. Der er 7000 kr. til klassekassen på højkant.


Til idékonkurrencen hører et gratis læringsforløb, der giver ideer og øvelser til at undersøge biodiversitet og grønne uderum. Materialet er udarbejdet med natur/teknologi for 5. og 6. klasser for øje, men der er også øvelser til dansk og matematik, og forløbene kan tilpasses andre klassetrin.


Vi håber, at lærere over hele landet vil bruge materialet og deltage i konkurrencen. Hvis du synes, det lyder spændende, så se mere på www.idekonkurrencen.dk.


Idékonkurrencen er en del af et projekt om udendørs læringsrum sammen med Danske Anlægsgartnere og Herlev Kommune med midler fra VILLUM FONDEN # VELUX FONDEN (THE VELUX FOUNDATIONS). Materialet er skabt med værdifuld hjælp fra dygtige lærere Maiken Rahbek Thyssen, David Buchmann og Kasper Foged.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page