top of page

Gender & Climate

Hvordan påvirker vores klimaløsninger ligestillingen i Norden? Og hvad betyder det for valget og udformningen af klimaløsninger, at de sektorer, der udleder mest CO2, har en skæv kønsrepræsentation?


De spørgsmål udforsker vi for tiden for Nordisk Ministerråd. Og vi har hurtigt erfaret, at vi ikke er de eneste, som ønsker at blive klogere på det underbelyste krydsfelt mellem køn og klima.

Klimaforandringerne kalder på strukturel forandring af vores samfund - det samme gør de kønnede samfundsudfordringer. Men der er behov for mere viden om synergierne mellem grøn omstilling og ligestilling i en nordisk kontekst. Det var én blandt mange pointer i gårsdagens fokusgruppe, hvor vi havde inviteret direktør fra KVINFOHenriette Laursen, feminist, klimaaktivist og bestyrelsesformand i den islandske Climate Fond Hildur Knutsdottir, politisk klima- og ligestillingsrådgiver i Plan International Finland - Plan International SuomiNiina Ratilainen, bestyrelsesformand i klima- og ligestillingsorganisationen Grönna Kvinnor Ewa Larsson og direktør i den norske grønne ungdomsorganisation Spire Julie Rødje.


Fokusgruppen blev afholdt i forbindelse med projektet “Gender & Climate Change in the Nordic Countries”, som PlanMiljø og Ana Gabriela Factor gennemfører på vegne af The Nordic Council of Ministers and The Nordic Council.


Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedInbottom of page